#Vaderdag20 voor 20% korting
★★★★★ + 10.000 tevreden klanten

Ontdek de makkelijkste manier om kreukels uit je gordijnen te verwijderen.

Hoe kan ik zelf gordijnen stomen na het wassen? 

Een frustratie van velen: het wassen van gordijnen. Het afhalen van gordijnen is vaak al een hele klus, laat staan het wassen en strijken hiervan. Verwijder kreuken en nare geurtjes in een oogwenk met de handstomer. Steek de stekker in het stopcontact, laat de stomer 20/25 seconden opwarmen, vul het waterreservoir en stomen maar! 

Hoe vaak moet ik mijn gordijnen opfrissen?

Het wordt aangeraden om je gordijnen eens per jaar een opfrisbeurt te geven. Omdat je het maar een keer per jaar hoeft te doen, kan het zinvol zijn om er een vast moment voor te kiezen. Bijvoorbeeld na de feestdagen of in het voorjaar tijdens de voorjaarsschoonmaak. Zo onthoudt je beter wanneer de gordijnen gewassen of gestoomd moeten worden.

Hoe was ik mijn gordijnen? 

Dat je opkijkt tegen de enorme strijkklus daarna snappen we maar al te goed. Hoe fijn zou het zijn als je gordijnen kreukvrij uit de wasmachine kunt halen? Met deze 5 tips kom je aardig in de buurt van die kreukvrije gordijnen:

1. Lees de wasvoorschriften

Gordijnen zijn vaak niet goedkoop, dus het zou zonde zijn als je ze om zeep helpt door ze op je reguliere wasprogramma te wassen. Haal eventueel de gordijnhaken eraf en lees het label met wasvoorschriften. Zitten de labels niet meer aan je gordijnen, was ze dan voor de zekerheid op dertig graden. Zo weet je zeker dat ze niet vier keer kleiner uit de wasmachine komen. 

2. Gebruik milde wasmiddelen

Vul de wasmachine voor ongeveer een derde van het maximaal toegestane gewicht. Op die manier hebben je gordijnen meer beweegruimte, waarmee je onnodige kreukels vermijdt. Gebruik weinig wasmiddel en wasverzachter en kies altijd de meest milde variant. Zo voorkom je dat de stof er aan gaat!

3. Gebruik de droger op een kort programma

Centrifugeren tast de vezels en de stof vaak aan en veroorzaakt de meeste kreukels in het wasproces. Probeer dit te vermijden. Voor kreukvrije gordijnen kun je het beste centrifugeren op maximaal 600 toeren. Heb je gordijnen van een dunne stof? Zet dan de centrifugestand helemaal uit.

4. Hang gordijnen nat op

Als je je gordijnen niet centrifugeert, komen ze kletsnat uit de wasmachine. Schrik hier niet van, dit is juist de bedoeling. Haal de gordijnen voorzichtig uit de wasmachine en hang ze meteen weer op hun plek. Vergeet ze niet eerst in de plooi te hangen en er een emmer onder te zetten zodat ze kunnen uitlekken. Het gewicht van het water trekt de stof strak, waardoor kreukels vermeden worden. Tip: zet ook even een deur of raam open zodat het water kan verdampen.

5. Gebruik een stoomapparaat om de kreukels te verwijderen

Als laatste stap raden wij aan om een handstomer te gebruiken om gemakkelijk kreukels uit de gordijnen te halen. 


Hoe stoom ik mijn gordijnen?

Heeft je gordijn vlekken of vervelende geuren, dan kan het stomen van je gordijnen een hele goede optie zijn. Deze techniek werkt het beste als je dikke gordijnen hebt en gordijnen gemaakt van een natuurlijke stof. Met dit handige en stijlvolle stoomapparaat kan je deze klus gemakkelijk zelf klaren. 
De hete stoom doodt 99% van alle bacteriën en verwijdert zo nare luchtjes en geurtjes. Een stoomapparaat frist het textiel weer lekker op en verwijdert alle laatste kreukels! 

1. Gebruik stoomapparaat

Vul het waterreservoir, steek de stekker in het stopcontact en laat het stoomapparaat opwarmen. Indien het apparaat klaar voor gebruik is, druk een aantal keer achter elkaar de stoomknop in en laat het stoom-proces op gang komen. Soms kan het eventjes duren voordat dit process helemaal goed op gang gekomen is en er kunnen in het begin nog wat waterspettertjes uit het appraat komen. Druk het stoomplaatje tegen het gordijn aan en druk de stoomknop in. Laat het appraat geleidelijk van boven naar beneden over het gordijn bewegen en verwijder zo gemakkelijk alle kreukel en fris het stofje weer helemaal op! 

Vorige Post Volgende Post

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.

Gebruik een handstomer ook voor je gordijnen!

SHOP NU