Gebruik je kledingstomer om je badkamer schoon te maken

Stomen vs. Strijken.

Ontdek wat het beste bij jou past!

Stomer vs. Strijkijzer: Welke Past Beter Bij Jouw Levensstijl?

Als het gaat om het verwijderen van kreukels uit kleding, zijn er twee gangbare opties: het traditionele strijkijzer en de moderne handstomer. Hoewel beide apparaten hetzelfde doel dienen, passen ze elk beter bij een bepaalde levensstijl en hebben ze unieke voordelen. In deze blog bekijken we de verschillen tussen een stomer en een strijkijzer, zodat je kunt bepalen welke het beste bij jou past.

1. Gebruiksgemak en Snelheid

Als je een drukke agenda hebt, niet graag tijd besteed aan huishoudelijke klusjes, en altijd onderweg bent, kan een handstomer voor jou een gamechanger zijn. Een handstomer is binnen enkele seconden klaar voor gebruik, terwijl een strijkijzer vaak meer tijd nodig heeft om op te warmen. Ook hoef je bij een stomer geen strijkplank op te zetten. Hang simpelweg je kledingstuk op aan een hanger, haal de stomer over de stof heen en in een paar minuten zijn de kreukels verdwenen. Dit maakt de stomer ideaal voor mensen met een hectisch leven die snel hun kleding willen opfrissen zonder al te veel gedoe.

Het strijkijzer daarentegen vereist meer voorbereiding. Je moet een strijkplank klaarzetten, de temperatuur aanpassen aan de stof en soms meer kracht gebruiken om hardnekkige kreukels weg te krijgen. Voor de perfectionisten onder ons, of als je vaak werkt met stevige stoffen zoals katoen of linnen, biedt een strijkijzer echter meer controle en nauwkeurigheid.

2. Veiligheid voor Textiel

De moderne handstomer is over het algemeen zachter voor kwetsbare stoffen zoals zijde, chiffon of kasjmier. Omdat een stomer de stof niet rechtstreeks aanraakt en werkt met stoom in plaats van direct contact met warmte, is er geen risico op schroeivlekken of beschadigingen. Ook is er geen kans op glanzende plekken, iets wat bij een strijkijzer wel eens voorkomt op delicate stoffen.

Door je kleding vaker te stomen in plaats van te strijken, verleng je de levensduur van je favoriete stukken. Niet alleen blijven de vezels beter intact, maar ook de kleuren blijven levendiger en de pasvorm wordt beter behouden. Dit is vooral belangrijk voor delicate stoffen zoals zijde, chiffon of kasjmier, die baat hebben bij een zachte behandeling.

Met een strijkijzer kun je daarentegen sneller schade aanrichten als de temperatuur te hoog staat of als je te lang op een bepaalde plek blijft. Het gebruik van een strijkijzer vereist daarom wat meer aandacht, vooral bij delicate materialen. Voor dikke stoffen zoals jeans of linnen blijft het strijkijzer echter de beste optie om diepe kreukels glad te strijken. *Tenzij je kiest voor onze Professionele/verticale stomers, die krachtige stoom produceert en moeiteloos dikke stoffen aanpakt. Met deze stomer hoef je geen strijkijzer meer te gebruiken, zelfs niet voor de zwaarste stoffen.

3. Veelzijdigheid

Een ander voordeel van de handstomer is zijn veelzijdigheid. Naast kleding kun je een stomer gebruiken voor het opfrissen van andere stoffen in huis, zoals gordijnen, beddengoed, knuffels, en zelfs gestoffeerde meubels. Dit maakt de stomer een multifunctioneel apparaat dat meer doet dan alleen kleding gladmaken. De hete stoom doodt namelijk 99% van alle bacteriën in textiel en elimineert geurtjes.

Een strijkijzer is voornamelijk ontworpen voor kleding, en hoewel het een aantal andere toepassingen kan hebben, zoals het persen van tafelkleden, is het minder flexibel in het gebruik.

4. Duurzaamheid en Onderhoud

Handstomers zijn over het algemeen compacter en eenvoudiger te onderhouden dan strijkijzers. Er is minder risico op kalkafzettingen op de plaat, wat een veelvoorkomend probleem is bij strijkijzers. Bovendien is een handstomer vaak kleiner en lichter, wat hem ideaal maakt om mee te nemen op reis.

Strijkijzers daarentegen kunnen robuuster zijn en hebben een langere levensduur, maar vragen meer onderhoud. Het schoonmaken van de strijkzool is cruciaal om te voorkomen dat er vlekken op kleding ontstaan, en sommige stoffen kunnen vastplakken als het strijkijzer niet goed wordt onderhouden.

5. Ruimte en Opbergen

Als je weinig ruimte hebt, is een handstomer een slimme keuze. Door het compacte formaat past hij gemakkelijk in een kast of lade, terwijl een strijkijzer vaak gepaard gaat met een strijkplank die meer ruimte inneemt.

6. Kreukels Gladstrijken: Wat werkt beter?

Hoewel een handstomer erg handig is, kan het minder effectief zijn voor hardnekkige kreukels op dikke stoffen. En ben je al jarenlang gewend aan je strijkijzer en mega fan van een perfect strakke look? Dan ga je niet tevreden zijn met het resultaat van een stomer. In zulke gevallen kan een strijkijzer de betere optie zijn, omdat het met directe hitte en druk werkt. Wil je een snelle touch-up voor je kleding en een kreuk-vrije look op een snelle manier? Dan is een handstomer ideaal.

Conclusie: Wat Past Bij Jouw Levensstijl?

  • Heb je een drukke agenda, geen fan van huishoudelijke klusjes, hou je van snel en effectief resultaat, reis je veel of werk je vaak met delicate stoffen? Dan is een handstomer waarschijnlijk de beste keuze. Het apparaat is snel, makkelijk in gebruik, vriendelijk voor kwetsbare materialen en veelzijdig genoeg om ook andere textiel in huis op te frissen.

  • Ben je perfectionistisch, werk je vaak met dikkere stoffen of wil je het meest gladde/strakke strijk resultaat? Dan is het traditionele strijkijzer jouw go-to. Het biedt meer controle en kracht om zelfs de meest hardnekkige kreukels te verwijderen.

  • Wil je echter een apparaat dat beide voordelen combineert – de kracht van een strijkijzer en het gemak van een stomer – dan is onze Professionele/verticale stomer de perfecte keuze voor jou. Het vervangt een strijkijzer volledig en zorgt ervoor dat zelfs de moeilijkste kreukels verdwijnen.

Uiteindelijk hangt de keuze af van jouw levensstijl en voorkeuren. Voor sommigen kan een combinatie van beide apparaten zelfs de ideale oplossing zijn! Of kies voor onze professionele stomer om de voordelen van beide werelden in één apparaat te ervaren.

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.

Snelle verzending & levering

Bestel vandaag voor 18:00 uur = morgen bezorgd.

Gratis verzending & retour

Gratis verzending op orders boven €50,- en kostenloos retourneren binnen 14 dagen.

Eerlijkheid & service

Bij ons staat klantenservice voorop. Jouw ervaring is onze hoogste prioriteit!

Kwaliteitsgarantie

Ruime garantie op al onze producten.

Snelle verzending & levering

Bestel vandaag voor 18:00 uur = morgen bezorgd.

Gratis verzending & retour

Gratis verzending op orders boven €50,- en kostenloos retourneren binnen 14 dagen.

Eerlijkheid & service

Bij ons staat klantenservice voorop. Jouw ervaring is onze hoogste prioriteit!

Kwaliteitsgarantie

Ruime garantie op al onze producten.

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!