★★★★★ + 30.000 tevreden klanten
10% Zomer korting

Zeg vaarwel tegen je stinkende wasmachine met deze 4 tips

Of je wasmachine nu naar schimmel, riool of oude sokken ruikt, een stinkende wasmachine is niet alleen vervelend, het is ook onhygiënisch. Gelukkig hoef je geen schoonmaakgoeroe te zijn om hier van af te komen. Hier zijn enkele tips om van een stinkende wasmachine af te komen.

 

Oorzaken van stinkende wasmachines

Een van de grootste oorzaken van stinkende wasmachines is het niet (correct) reinigen van de machine, aangezien je dan vroeg of laat te maken krijgt met vetluis in de wasmachine. Vooral in de afvoer en in de rubbering. Dus, als je denkt dat je de vieze geur kwijtraakt door enkel te wassen met je heerlijke wasmiddelen en wasverzachters, dan heb ik helaas slecht nieuws voor je. Je moet ook de machine zelf reinigen. 

Een andere oorzaak van stinkende wasmachines is het gebruik van te veel of weinig wasmiddel. Gebruik je te veel dan klontert het wasmiddel samen met viezigheid, daar kan je machine flink van gaan stinken. Als je te weinig wasmiddel gebruikt, dan is het niet effectief in het verwijderen van vuil en geurtjes.

Nu je weet wat de oorzaken van stinkende wasmachines zijn, kun je eindelijk aan de slag met het oplossen van het probleem!

 

Hoe ruikt vetluis in de wasmachine?

Vetluis is een bacteriële verontreiniging die zich in de wasmachine nestelt en leidt tot een stinkende geur. Het ontstaat als er te weinig op hoge temperaturen wordt gewassen of als de wasmachine niet vaak genoeg wordt schoongemaakt.

Hoe ruikt vetluis nu eigenlijk? Tja, Het is niet bepaald iets waar je blij van wordt als je je neus in de wasmachine steekt. Vetluis ruikt vies, plakkerig en muf. Je kunt de geur van vetluis ook vergelijken met rioollucht.

 

Hoe voorkom je een stinkende wasmachine?

Hier zijn enkele eenvoudige, preventieve maatregelen die jij kunt nemen om te voorkomen dat je wasmachine afschuwelijk gaat stinken.

1. Reinig de rubberen manchet
De rubberen afdichting rond de deur van de wasmachine kan een broedplaats zijn voor schimmel en bacteriën. Maak de manchet grondig schoon met een mengsel van water en azijn om eventuele ophopingen te verwijderen.

2. Maak de wasmiddellade eens per maand schoon
Goed nieuws voor iedereen die een vaatwasser heeft: de wasmiddellade kan gewoon in de afwasmachine.

3. Maak de trommel schoon
Voer een lege wascyclus uit op de hoogste temperatuur met een kopje azijn. Dit zal helpen om eventuele geurveroorzakende bacteriën te doden en de trommel van de machine schoon te maken.

4. Reinig de afvoerpomp
Controleer regelmatig de afvoerpomp van de wasmachine en verwijder eventuele pluisjes, munten of andere voorwerpen die de pomp kunnen verstoppen. Een verstopte afvoerpomp kan een stank veroorzaken.

5. Laat de deur open
Laat de deur van de wasmachine openstaan nadat je hem hebt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de machine goed kan drogen en helpt bij het voorkomen bacteriën en van geurtjes. 

6. Gebruik een wasmachine reiniger
Gebruik een wasmachine reiniger om de machine regelmatig te reinigen en te onderhouden. Aanrader: die van Dettol is verreweg de beste wasmachine reiniger, die wint de oorlog dubbel en dwars tegen nare luchtjes in je machine.

7. Gebruik geur-absorberende producten
Plaats een geur-absorberend product, zoals een wasmachinereiniger of geur-absorberende korrels, in de trommel van de machine tijdens periodieke onderhoudsbeurten. Deze producten helpen geuren te neutraliseren en de wasmachine fris te houden.

Met deze preventieve maatregelen kun je gerust zijn dat jouw wasmachine altijd fris en geurloos blijft. Neem ze serieus en voorkom dat je ooit weer te maken krijgt met stinkende wasmachines! Wil je meer informatie over de Dettol wasmachine reiniger? Klik op onderstaande button.

Hoe krijg je een vieze geur uit je wasmachine?

Nu je weet waar je mee te maken hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met het oplossen van het stinkprobleem.

1. Baking soda en azijn
Voeg een kopje baking soda en/of en kopje azijn toe aan een normale wasbeurt. Dit helpt bij het verwijderen van onaangename geurtjes. Gebruik geen wasverzachter maar in plaats daarvan azijn. Doe bij elke wasbeurt een klein scheutje in het bakje met het bloemetje.

3. Soda
Voeg eens in de maand een handje soda toe aan een lege machine en zet de machine op minstens 60°C. De soda zal de machine reinigen en vieze geurtjes verwijderen.

4. Citroensap

In plaats van soda kun je ook eens in de maand een halve kop citroensap toevoegen. Laat de machine op minstens 60°C draaien zonder wasgoed.

5. Vaatwasserblokjes

Voeg 1 of 2 vaatwas blokjes/capsules toe in de trommel, en zet een hete was aan (zonder er was in te doen natuurlijk). Zo kan de trommel goed spoelen en wordt het extra gereinigd. 

 

Ten slotte

Samenvattend, een stinkende wasmachine is vervelend, maar gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om de geurtjes te verwijderen. Bovendien is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de machine fris blijft ruiken. Ik raad je aan om de wasmachine regelmatig te reinigen en onderhouden, en laat de deur open staan na gebruik. Succes!

Vorige Post Volgende Post

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!