Wasdrogerballen: alles wat je moet weten

Ben je bekend met de populaire wasdrogerballen (ook wel Dryerballs genoemd) en vraag je je af wat deze ballen precies doen? Lees dan verder, want wij leggen uit wat de voordelen zijn van deze droogtrommel-hack! 

Wat zijn wasdrogerballen en hoe werken ze?

Wasdrogerballen zijn ronde ballen die je in de droger plaatst om je kleding zachter te maken en kreukels te verminderen. Ze werken door in de droger te stuiteren en de stoffen te verzachten terwijl ze ook lucht tussen de kleding door circuleren.

Grootmoeders truc

Vroeger werden vaak tennisballen gebruikt om dons-jassen op te fluffen en de was sneller te laten drogen. Door deze ballen aan de natte was toe te voegen en gezamenlijk te laten centrifugeren, ontstaat er meer ruimte en lucht tussen de textielstukken. Tennisballen maken echter veel geluid en kunnen schade aanrichten aan de droger en delicate stoffen. Gelukkig zijn er nu veel alternatieven op de markt die speciaal zijn gemaakt voor de droogtrommel en textiel.

Zijn wasdrogerballen beter dan wasverzachter?

Wasdrogerballen zijn een natuurlijker alternatief voor wasverzachter en helpen ook om de droogtijd te verkorten en kreukels te verminderen. Ze zijn hypoallergeen en veilig voor gebruik met alle soorten stoffen.

Plastic/rubberen wasdrogerballen of wollen drogerballen?

Er zijn veel verschillende drogerballen op de markt, waaronder plastic/rubberen en wollen varianten. Kwalitatieve plastic/rubber drogerballen richten geen schade aan aan de droogtrommel en kleding, maar het is belangrijk om te kiezen voor een zachte, goede kwaliteit. Wollen drogerballen zijn duurzamer en bieden hetzelfde effect. Ze zijn hypo-allergeen en baby-safe. Bovendien worden ze vaak gemaakt van gerecyclede schapenwol. Let erop dat de wol RWS-gecertificeerd is en de schapen goed behandeld worden.

Kan ik wasverzachter gebruiken in combinatie met wollen wasdrogerballen?

Het gebruik van wasverzachter is niet nodig als je wollen wasdrogerballen gebruikt, omdat de ballen de was al zachter maken. Bovendien kan wasverzachter de ballen beschadigen en minder effectief maken.

Hoeveel drogerballen heb je nodig?

Voeg 2-3 stuks plastic/rubber/wollen wasdrogerballen toe bij een kleine was, 3-4 stuks bij een normale was en 4-6 stuks bij een grote/volle trommel. Dit zorgt voor meer ruimte tussen de textielstukken, waardoor de was sneller droogt en minder gekreukt uit de trommel komt!

Hoe vaak moeten wasdrogerballen worden vervangen?

Wasdrogerballen gaan tot wel 1000 droogbeurten mee. Het is echter aanbevolen om ze elke 2-3 jaar te vervangen om optimale prestaties te behouden.

Kunnen wasdrogerballen worden gebruikt met delicate stoffen?

Ja, wasdrogerballen zijn veilig te gebruiken met delicate stoffen. Het wordt echter wel aanbevolen om te kiezen voor wasdrogerballen gemaakt van wol of andere natuurlijke materialen, omdat deze zachter zijn voor delicate stoffen.

Kunnen wasdrogerballen helpen om statische elektriciteit te verminderen?

Ja, wasdrogerballen helpen bij het verminderen van statische elektriciteit in kleding door de stoffen van elkaar gescheiden te houden en zo wrijving te verminderen.

Kunnen wollen wasdrogerballen schade aanrichten aan mijn kleding?

Nee, wollen wasdrogerballen zijn veilig te gebruiken en kunnen geen schade aanrichten aan je kleding. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennisballen zijn wollen wasdrogerballen zacht en pluizen ze niet, waardoor ze geschikt zijn voor alle soorten stoffen.

Zijn wollen wasdrogerballen geschikt voor mensen met een allergie?

Ja, wollen wasdrogerballen zijn hypoallergeen en veilig te gebruiken voor mensen met een allergie.

Kan ik essentiële oliën gebruiken in combinatie met wollen wasdrogerballen?

Ja, je kunt essentiële oliën gebruiken om een heerlijke geur aan je was toe te voegen. Doe een paar druppels op de wollen wasdrogerballen voordat je ze in de droger doet.

 

Door deze veelgestelde vragen te beantwoorden, hopen we dat je een beter begrip hebt gekregen van wat wasdrogerballen zijn en hoe ze werken. Als je nog meer vragen hebt over wasdrogerballen, aarzel dan niet om ons te vragen!

Vorige Post Volgende Post

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!