Het verhaal achter het ontwerp van de Kledingborstel

Het verhaal achter het ontwerp

Het verhaal van onze Kledingborstel begon met een simpele frustratie: het eindeloos verwijderen van huisdierharen van kleding. We besloten om een oplossing te creëren en ontwikkelden een borstel met miljoenen micro-borsteltjes die magnetisch werken op stofdeeltjes en haren. Maar voor ons was het niet genoeg dat het functioneel was; het moest ook mooi zijn. Op de markt vonden we alleen plastic troepborstels in (naar onze mening) lelijke felle kleuren. In lijn met onze andere producten wilden we dat onze Kledingborstel een chique, Scandinavisch minimalistisch design zou hebben, mat-zwart en lichtgewicht voor optimaal gebruiksgemak.


Materiaalgebruik

Wat wij bij de fabriek aangaven voor het produceren van onze borstel: "Het moeten een luxe borstel worden, met een stevig handvat en een coating met een chique matt-rubber finish. Een borstel die compact is, en niet te zwaar, maar toch stevig en zeer kwalitatief. Met de STEAMRS borstel haal je geen plastic rommel in huis, maar een zeer chique accessoire".

Om de borstel stevig en duurzaam te maken, gebruiken we gerecycled ABS-materiaal en gerecycled polyester. Het ontwerpen en ontwikkelen van de borsteltjes was een uitdaging. We wilden een materiaal dat zacht en verzorgend was voor alle soorten stoffen, maar ook sterk genoeg om haren, pluizen en bolletjes effectief te verwijderen. Uiteindelijk hebben we een uniek systeem gecreëerd met duizenden micro-haartjes die subtiel zijn voor stoffen en tegelijkertijd ontzettend sterk in het aantrekken en opvangen van ongewenste haren. Het resultaat is een ideale borstel die niet alleen functioneel is, maar ook een aanwinst is voor elke interieur- en kledingcollectie.

 

De zelfreinigende functie

Naast het functionele design wilden we ook dat het schoonmaken van de borstel een fluitje van een cent zou zijn. Hier komt het slimme ontwerp om de hoek kijken: de binnenkant van de borstel is bekleed met dezelfde micro-haartjes als op de borstel, maar deze zitten net andersom gericht. Dit zorgt voor een uniek effect wanneer je de gebruikte borstel (met haren en pluizen erop) in de koker steekt en er vervolgens weer uit trekt. Alle haren blijven aan de binnenkant van de koker plakken en worden verzameld in het daarvoor bedoelde kleine opvangbakje onderaan de borstel.

Dit slimme mechanisme maakt het reinigen van de borstel moeiteloos en tijdbesparend. Geen gedoe meer met het handmatig verwijderen van de haren van de borstel. Met slechts een paar eenvoudige bewegingen is de borstel weer helemaal schoon en klaar voor gebruik. Het kleine opvangbakje vangt alle haren en pluizen op, waardoor je ze gemakkelijk kunt verwijderen boven de prullenbak. Geen gedoe, geen rommel, en geen gedoe meer met vervelende haren op je kleding. Met onze zelfreinigende Kledingborstel wordt het verwijderen van huisdierharen een snelle en probleemloze taak. Geniet van knuffelen met je huisdier zonder je zorgen te maken over haren op je kleding!

 

Geschikt voor iedere stof
De ontpluizer is multifunctioneel en gemakkelijk te gebruiken op gestoffeerde meubels, kleding, gordijnen, kussens, het bed, vloerkleden en autostoelen. Of je nu je bank haarvrij wilt maken of de overbodige pluizen van een wollen trui af wilt halen, deze Kledingborstel is speciaal ontwikkeld om de levensduur van jouw textiel te verlengen, en niet aan te tasten. De microborsteltjes zijn zacht voor de stof en richten geen schade aan.

Vorige Post Volgende Post

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!