How to use | Fabric Shaver

Wat kun je doen tegen een trui die pluist? Of wat kan je doen tegen bolletjes die op je favoriete sjaal ontstaan zijn? We got you! 

Met de Luxe Elektrische Pluizenverwijderaar heb je je favo-kledingstuk binnen no-time weer opgelapt! 

Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het is wanneer je favoriete kledingstuk gaat pluizen of pillen. Pillen ontstaan wanneer een stof veelvoudig over elkaar heen wrijft. Hoe vaker je een kledingstuk draagt, hoe sneller er pillen ontstaan, vaak rondom plekken bij de oksels, hals en bij de mouwen. Om deze reden hebben wij een prachtig, stijlvol, scheerapparaatje voor kleding ontwikkeld! 

Hoe gebruik je een draadloze fabric shaver?

Zelfs de aller-beste kwaliteit kleding kan gaan pillen helaas...
Maar niet getreurd: met deze Elektrische Fabric Shaver zijn onverzorgd ogende truien voor altijd verleden tijd! 

1. Zorg er voor dat de fabric shaver goed opgeladen is. 
2. Leg het kledingstuk plat neer, het liefst op een verharde ondergrond.
3. Verwijder het magnetische bescherm-kapje, en druk op de aan-knop. 
4. Ga in circulerende beweging over de gepilde gebieden van de stof heen.
5. Klaar! Je kledingstuk ziet er weer fantastisch uit!  

Hoe maak je de ontpiller schoon?

Ben je klaar met deze snelle fijne opfrisbeurt voor je kledingstuk? Vergeet niet de ontpiller schoon te maken! Zo kun je de volgende keer direct aan de slag. Lees hieronder tips hoe je de fabricshaver gemakkelijk schoonmaakt:

1. Verwijder het magnetische bescherm-kapje
2. Draai de doorzichtige ring los
3. Gebruik het bijgeleverde borsteltje om de pluizen uit het apparaat te halen. Dit kan je eventueel ook gewoon met je vingers doen. 
4. Wil je ook de mesjes schoonmaken? Draai dan ook de metalen ring los, die over de mesjes heen zit ter bescherming. 
6. Blaas even een paar keer op het apparaatje om alle restjes stof te verwijderen. 
7. Draai de metalen ring terug over de mesjes heen. En draai vervolgens ook de doorzichtige ring terug op het apparaat. Nu ben je weer klaar om opnieuw te shaven! 

Let op! Wanneer de ring losgedraaid is, worden de mesjes uit beveiliging geblokkeerd. Pas wanneer de ring er weer helemaal goed opgedraaid is, doet het apparaatje het weer wanneer je de knop indrukt. 

Hoe laad je de pluisverwijderaar op? 

De pluizentondeuse is gemiddeld zo'n 50 minuten, non-stop te gebruiken.
Een gemiddelde scheerbeurt duurt zo'n 5-10 minuutjes.
Wanneer de fabric shaver leeg is, kun je deze gemakkelijk opladen met het bijgeleverde USB kabeltje. Het volledige opladen duurt gemiddeld 5 uur.

Kan ik me met een elektrische ontpiller gemakkelijk verwonden?

De mesjes zijn scherp genoeg om bolletjes stof mee weg te scheren, maar ze zijn niet dusdanig scherp om je mee te kunnen verwonden als je er mee over je huid zou gaan. Houdt het apparaatje wel uit de buurt van kinderen en gebruik het alleen zoals in de gebruiksaanwijzing omschreven staat.

Funfact: een van onze collega's heeft het apparaatje eens geprobeerd om zijn armhaar/baard mee te scheren, maar helaas; de mesjes zijn hiervoor echt te onscherp. Maar laten we het apparaat maar gewoon gebruiken waarvoor het bedoeld is: kleding scheren! ;) 

Welke stof pilt niet? 

Alle stoffen gaan pillen. Dit heeft helaas niet te maken met de kwaliteit van de stof. Ook top-kwaliteit gaat pillen. De enige stof ter wereld die nauwelijks tot niet pilt, is Alpaca wol. 

Volgende Post

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!