★★★★★ + 30.000 tevreden klanten
10% Zomer korting

How to use | Wasdrogerballen

Wasdrogerballen: Grootmoeders hack is opnieuw populair!

Gebruik je wasdrogerballen in de droger, dan wordt je kleding: sneller droog, minder gekreukt, zachter en minder statisch. Klinkt fantastisch toch? In deze blog lees je meer over de voordelen- en het gebruik van deze mythische schapenwollen dryerballs, die recent meer dan 12.000 vijfsterren Amazon-recensies ontvingen.

 

Waar zijn deze wasbollen van gemaakt? 

Onze wasdrogerballen worden gemaakt van Merino schapenwol, van schapen die komen uit New-Zeeland. Het Merino schaap behoort tot één van de oudste en sterkste schapenrassen ter wereld. De oplossing welke zowel het schaap, het milieu en je portemonnee verlicht is geboren: De STEAMRS DrogerballenHet mooie schapenwol wordt zo niet weggegooid, maar biologisch gereinigd en op een duurzame manier hergebruikt. Een mooie manier om het prachtige wol niet verloren te laten gaan!

 

De voordelen van dryer-balls op een rijtje

Het gebruik van wasdrogerballen heeft verschillende voordelen:

1. Ze werken als natuurlijke wasverzachter
2. De wasdrogerballen zorgen voor een kortere droogtijd en zo bespaar je energie
3. Zorgt voor minder kreukels in je kleding
4. Verwijdert statische lading van je kleding
3. Ze gaan giga lang mee: wel 1000+ droogbeurten

Voor ons is het feit dat je bespaart op plastic en chemicaliën meer dan voldoende om nooit meer te willen overstappen naar wasverzachter. 

Hoe gebruik ik wasdrogerballen gemaakt van schapenwol?

In het meegeleverde duurzaam katoenen opbergzakje van STEAMR zitten 6 stuks XL Schapenwollen wasdrogerballen! 3 witte, en 3 zwarte ballen. 

1. Bij een volle droger: gebruik je 4-5 wasballen
2. Bij een legere droger: gebruik je 2-3 wasballen
3. Het maakt niet uit of je de witte of zwarte ballen aan de wasdroger toevoegt, je kunt de kleuren gewoon mengen
4. Zet de droger aan op een kortere droogstand dan dat je normaliter gewend bent
5. Wanneer je de wasdroger ballen voor de eerste keer gebruikt, kunnen ze nog wat pluisjes afgeven. Na de eerste droogbeurt geven de ballen geen pluizen meer af! 
6. Je kunt de ballen met wat water besproeien onder de kraan, zo verwijderen ze nog meer statische lading van je wasgoed

Let op: De drogerballen kunnen wat geluid maken in de droger, maar vele malen minder dan plastic of rubberen drogerballen.

 

Hoe werken wasdrogerballen nou precies in de droger?

1. Meer warme luchtcirculatie
Om goed te kunnen drogen, moeten de was inhoud die je in de droger stopt, worden gescheiden om warme lucht te laten circuleren. De wasbollen kleden als het ware de was, waardoor deze luchtiger rondvliegt in de trommel van de wasdroger. Dus als er tijdens het droogproces drogerballen tussen de stoffen blijven zitten, kan warmere lucht veel sneller tussen de kledingstukken stromen en zo wordt de was aanzienlijk sneller droog en hoeft de droger minder lang te draaien. 

2. Wol verzacht vezels & verwijdert statische lading
Waarom wollen drogerballen de wasverzachter zouden vervangen, dit komt door de manier waarop de ballen in wisselwerking staan ​​met vezels in linnengoed en kleding. De wollen bolletjes bewegen de vezels op een delicate manier, waardoor de kleding zachter aanvoelt wanneer het opdroogt. 

Daarnaast is de was minder statisch en komt deze minder gekreukt uit de was! 
In het geval dat de statische elektriciteit echter nog steeds aanwezig is, zorg er dan voor dat je een klein beetje water op de drogerballen sproeit voordat je ze in de droogtrommel plaatst. Zo verhoog je de luchtvochtigheid in de droogtrommel en je verwijdert zo alle resterende statische elektriciteit. 

3. Jarenlang plezier van deze aankoop!

Een ander geweldig facet van wollen drogerballen is hoe lang ze meegaan. Hoewel het aantal kilometers kan variëren, kunnen sommige drogerballen meer dan 1.000 keer worden gebruikt, wat voor de meeste mensen tot meer dan 5 jaar meegaat! De enige keer dat u zich zorgen hoeft te maken over het vervangen ervan, is wanneer u ziet dat de ballen beginnen te ontrafelen.

 

Waarom kiezen voor wollen drogerballen en niet voor plastic/rubber?

Drogerballen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, rubber en wol. Wie op zoek is naar een milieuvriendelijker alternatief voor wasverzachter en droogtrommeldoekjes, wendt zich vaak tot wollen drogerballen. Als je toch voor duurzaam kiest, dan kan je plastic of rubberen ballen natuurlijk beter laten liggen.

Bovendien zijn wollen ballen ook sneller en efficiënter als het gaat om het drogen van ladingen wasgoed dankzij de warmte die uit de droger wordt vastgehouden, waardoor hun droogvermogen verder toeneemt.

Tip: Hoewel het gebruik van drogerballen ongeparfumeerd is (wat voor sommigen goed kan zijn), is het vrij eenvoudig om een ​​beetje geur toe te voegen als dat nodig is. Breng gewoon wat etherische oliën – zoals citroen of lavendel – aan op de ballen. Mocht je het lekker vinden kan je er zelfs een beetje parfum op spuiten (doe dit overigens niet bij een was met kinderkleding). 

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kan je nog jarenlang aan de slag met je fijne wasdrogerballen van STEAMRS. Ook is dit prachtige tasje een fantastisch- en uniek cadeau om aan iemand anders te geven. Hier maak je gegarandeerd iemand erg blij mee!

Vorige Post Volgende Post

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!