blog

Super Packable. Versatile. And All-Day (And Night) Adventure Ready.

10 situaties waarin een kledingstomer de dag redt

Stomen is een eenvoudig, tijdbesparend en zachter alternatief voor strijken. Ook is het stukken duurzamer. Als je je kleding stoomt in plaats van ze te wassen, gaan ze veel langer mee. Een stoomapparaat verfrist kledingstukken, vermindert kreukels, geurtjes en doodt bacteriën. Stomen is ook milieuvriendelijker, omdat je de kleding die alleen opgefrist hoeft te worden niet hoeft te wassen.

10 kledingstomer tips

De hete stoom (97-99°C) van een stoomapparaat vermindert geurtjes en elimineert vrijwel alle bacteriën. Maak er een gewoonte van om eens in de zoveel tijd lekker al je huishoudtextiel te stomen! Wist je ook dat een stoomapparaat ook als stoomreiniger werkt? Gebruik het om bacteriën te doden bij het schoonmaken van het fornuis, keuken- of badkamertegels, deurkrukken, enzovoort. Hieronder lees je 8 handige tips waarbij een stomer perfect van pas komt!

1. Tapijten

Bespaar geld en het milieu door je tapijten te stomen in plaats van ze naar de stomerij te brengen. Gebruik eventueel een verlengsnoer, en ga met de kledingstomer over het tapijt heen. Om het tapijt extra op te frissen houdt je de kledingstomer iets van het tapijt vandaan. Zo kan er extra veel stoom uit het apparaat komen en zo het tapijt binnendringen. Alle bacteriën worden zo gedood. De textielvezels van het tapijt zwellen zich op, en kunnen zo gemakkelijker worden schoongemaakt, en vlekken kunnen verwijdert worden.


2. Gordijnen

Gebruik een verlengsnoer en klim op een ladder om gordijnen te strijken en schoon te maken, zonder ze zelfs maar af te halen. Super handig! Druk met de kledingstomer tegen de stof aan om alle kreukels weg te strijken met de stomer. Wil je meer opfrissen? Hou de stomer dan een klein beetje van de stof vandaan.


3. Stoffen banken en fauteuils

Hoe vaak was jij de bank? Dit is voor velen nou niet echt een geliefde klus. Gelukkig stoomt de kledingstomer de bank gemakkelijk fris. Ook gaan plooien in de bank er gemakkelijk uit met een kledingstomer en zo ziet de bank er meteen weer strak, fris en verzorgd uit. Let op: stoom geen leer of suède. Alle andere stoffen kunnen gestoomd worden.


4. Dekens en beddengoed

Het strijken en vervolgens opmaken van beddengoed is een rottig klusje. Wanneer je je lakens en overtrekken strak gestreken hebt, gaat het toch weer kreuken tijdens het opmaken van je bed. Dek het bed eerst op, en gebruik vervolgens een stomer om alle kreukels uit beddengoed te verwijderen. Misschien vind je het voor je zelf niet zo belangrijk om in een perfect strak-gestreken, opgemaakt bed te slapen, maar wanneer je logees of gasten over de vloer hebt, ziet een gestoomd bed er ontzettend chique uit. De hete stoom doodt uiteraard ook de bacteriën in beddengoed en frist je bed op. Laat het wel even goed opdrogen voordat je er onder kruipt.


5. Kussens

Je hoofdkussens opfrissen is echt een must. Er verzamelen zich heel veel bacteriën in je hoofdkussen na wat nachtjes slapen. Deze zijn gemakkelijk te elimineren met de kledingstomer. Zorg ervoor dat de kussens goed drogen.


6. Ovens en fornuizen

Wanneer heb je voor het laatst de buitenkant van een fornuis bacterievrij gemaakt? Het reinigen van de buitenkant van ovens en fornuizen is vaak een vergeten taak, maar het is belangrijk voor een hygiënische keuken. Met een stoomapparaat kun je gemakkelijk bacteriën doden en vuil verwijderen van de buitenkant van je fornuis. Neem even de tijd om je fornuis grondig te reinigen en geniet van een schone en bacterievrije kookomgeving.


7. Tegels

Maak je keuken- of badkamertegels grondig schoon. Begin met het verwijderen van overtollig vuil en ga dan met de stomer door de benodigde gebieden diepgaand te reinigen. De hete stoom zal hardnekkig vuil, vet en bacteriën effectief verwijderen, waardoor je tegels er weer stralend uitzien. Met een stoomreiniger kun je gemakkelijk en efficiënt een hygiënische omgeving in je keuken of badkamer behouden.


8. Matrassen

Sommige delen van een bed, zoals matrassen, zijn erg moeilijk schoon te maken. Gelukkig kun je een stoomreiniger gebruiken om bacteriën te doden en je matras fris te houden. De hete stoom dringt diep door in de stof en doodt bacteriën en mijten die zich in je matras kunnen ophopen. Door regelmatig je matras te stomen, kun je zorgen voor een hygiënische slaapomgeving en de levensduur van je matras verlengen. Neem de tijd om je matras grondig te reinigen met een stoomreiniger en geniet van een schoon en gezond slaapoppervlak.

9. Knuffeldieren

Desinfecteer de favoriete knuffeldieren van je kinderen en fris het pluche beest gemakkelijk en snel op met een stoomreiniger. Knuffeldieren kunnen na verloop van tijd stof en bacteriën verzamelen, waardoor ze minder fris ruiken en mogelijk een bron van ziektekiemen worden. Met een stoomreiniger kun je veilig en effectief bacteriën doden en geuren verwijderen, terwijl het zachte pluche behouden blijft. Geef de knuffeldieren van je kinderen een opfrisbeurt met de kracht van stoom en zorg voor een schone en gezonde speelomgeving.

10. Verwijderen van (oude) stickers

Naast huishoudelijke taken kan een stoomapparaat van pas komen bij het verwijderen van oude stickers, het schoonmaken van moeilijk bereikbare hoekjes en nog veel meer, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is dat de dag kan redden in verschillende situaties.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een stoomapparaat kan worden gebruikt. Stoom geen hout en leer, maar gebruik verder je verbeelding. Heel veel stoomplezier!