★★★★★ + 30.000 tevreden klanten
10% Zomer korting

Alles wat je moet weten over kledingstomers voor op reis

Kledingstomers: handig voor op reis?

Als je op reis gaat, wil je er graag goed uitzien en er netjes gekleed uitzien. Helaas kan het lastig zijn om je kleding kreukvrij te houden tijdens het reizen, vooral als je lang onderweg bent. Een kledingstomer is ideaal voor op reis, omdat het overal gemakkelijk te gebruiken is en compact genoeg om mee te nemen in je bagage. Een travel stomer is compact en draagbaar. Bovendien kun je een kledingstomer gebruiken zonder dat je een strijkplank nodig hebt, wat handig is als je bijvoorbeeld in een hotelkamer verblijft waar geen strijkijzer aanwezig is. In deze blog lees je alles wat je moet weten wanneer je een travelsteamer meeneemt op reis

 

Mag ik een kledingstomer meenemen in mijn handbagage tijdens een vlucht?

Ja, normaliter is het altijd toegestaan om een kledingstomer mee te nemen in je handbagage tijdens een vlucht. Het is echter altijd raadzaam om de specifieke richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij te controleren, omdat sommige maatschappijen beperkingen kunnen hebben. Bij alle Nederlandse, Belgische en Franse luchtvaartmaatschappijen is het toegestaan om een kledingstomer in je handbagage mee te nemen.


Kan ik een kledingstomer gebruiken op verschillende voltages in het buitenland?

Dit hangt af van het specifieke model kledingstomer dat je hebt. Sommige kledingstomers hebben een universele voltagefunctie, wat betekent dat ze op verschillende voltages kunnen werken. Dit is vrijwel alleen bij luxe kledingstomers het geval. Zo ook bij de kledingstomer van STEAMRS. Zorg ervoor dat je de specificaties van jouw kledingstomer controleert en eventueel een reisstekker of spanningsomvormer aanschaft indien nodig.


Kan ik een kledingstomer gebruiken voor alle soorten stoffen?

Ja, een kledingstomer is geschikt voor bijna alle soorten stoffen, inclusief delicate stoffen zoals zijde. Gebruik een kledingstomer echter niet op stoffen gemaakt van dierlijke producten, zoals leer en suède. Het is echter wel belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om te voorkomen dat je kleding beschadigt.


Kan ik een kledingstomer gebruiken om mijn kleding te desinfecteren?

Ja, een kledingstomer kan worden gebruikt om je kleding te desinfecteren. De hitte van de stoom kan bacteriën en ziektekiemen doden die zich op je kleding bevinden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een kledingstomer geen vervanging is voor het wassen van je kleding, het is eerder een tussenoplossing. Ideaal voor op reis dus! Zo kun je snel en gemakkelijk je kleding opfrissen en gewoon nog een keertje dragen. Er is zo geen wasmachine nodig. 


Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een kledingstomer voor op reis?

Als je een kledingstomer voor op reis wilt aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet het apparaat compact en lichtgewicht zijn, zodat je het gemakkelijk kunt meenemen in je bagage. Daarnaast moet het apparaat snel opwarmen en een krachtige stoomuitvoer hebben om je kleding snel en efficiënt te kunnen behandelen. Het is ook handig als het apparaat een afneembare watertank heeft, zodat je deze gemakkelijk kunt vullen en reinigen. Controleer ook de voltagespecificaties, zodat je zeker weet dat het apparaat compatibel is met de stopcontacten op je reisbestemming.


Zijn er speciale regels of richtlijnen voor het meenemen van een kledingstomer op reis?

Er zijn geen speciale regels of richtlijnen voor het meenemen van een kledingstomer op reis. Het apparaat kan worden meegenomen in je handbagage of ingecheckte bagage, afhankelijk van de grootte van het apparaat en de regels van de luchtvaartmaatschappij. Controleer wel de specifieke regels van je luchtvaartmaatschappij voordat je op reis gaat.


Kan ik kraanwater gebruiken in een kledingstomer tijdens het reizen?

In de meeste gevallen is het veilig om kraanwater te gebruiken in een kledingstomer tijdens het reizen, tenzij anders vermeld door de fabrikant. Het is echter verstandig om de waterkwaliteit op jouw bestemming te controleren, omdat hard water of water met veel mineralen de levensduur van de kledingstomer kan beïnvloeden.


Mag ik een kledingstomer meenemen op een cruise of in een hotel?

Ja het is altijd toegestaan om een kledingstomer mee te nemen op een cruise of in een hotel.  

Vorige Post Volgende Post

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!