BLACK FRIDAY DEALS - TOT 50% KORTING

blog

Super Packable. Versatile. And All-Day (And Night) Adventure Ready.

Hoe voorkom ik slijtage en kleurvervaging van textiel?

Hoe voorkom ik slijtage en kleurvervaging van textiel?

Je geeft je meest geliefde stoffen het lange leven wat ze verdienen door goed voor ze te zorgen. Zo weinig mogelijk wassen voorkomt slijtage en kleurvervaging. Geniet extra lang van je mooiste kledingstukken, beddengoed, tafelkleden, sierkussens etc.

Slijtage kleding veroorzaakt door strijken en wassen

Met een strijkijzer, worden vezels van een stof geplet en gaan sneller slijten. Door een stoomapparaat te gebruiken beschadigen de vezels van een stof vele malen minder snel.

Ook wordt textiel er niet mooier van wanneer je het (vaak wast). Uit onderzoek blijkt dat veel wassen de levensduur van je textielproducten verkort. Dat heeft alles te maken met zeep, warmte, het rondslingeren in de trommel en het contact met andere kleding. De vezels van stoffen worden aangetast, en stoffen worden dunner en gaan pillen, kleuren vervagen en kleren verliezen hun vorm. De 
CEO van Levi’s legt dan ook uit, dat jeans eigenlijk nooit gewassen moeten worden, omdat het slecht is voor de vezels van de stof, de kleur en voor de pasvorm. De CEO heeft zelfs zijn eigen jeans al 10 jaar niet gewassen in de wasmachine.

Minder wassen en strijken is beter voor de levensduur van je textiel

Je ondergoed moet je uiteraard elke dag wassen, maar daarna kun je je al snel aan de regel van Stella McCartney houden: “Als je het niet absoluut moet wassen, was het dan niet.” Voor de meeste kleding is het erg slecht als je het in de wasmachine gooit. De stoffen vervormen, de kleuren veranderen, en de kleding slijt snel. Daarnaast is het helemaal niet nodig om kleding/textiel altijd te wassen. Als er een vlek in komt dan kun je die er natuurlijk ook lokaal even uit wassen.

Gebruik een handstomer 

Het speciaal ontworpen patroon op het metalen plaatje van de STEAM'R, in combinatie met de warme stoom zorgen ervoor dat de vezels van het textiel worden 'gelift' en niet worden aangetast. Dit proces is vergelijkbaar aan het natuurlijke droogproces aan de (buiten)lucht. Zoals je je voor kan stellen is dit veel minder hard (dan bijvoorbeeld het gebruik van een heet, plettend, strijkijzer) voor de vezels van delicate stoffen. Het gebruik van een handstomer is ook nog eens super snel! Geloof ons, het is echt een uitkomst voor je drukke leven om er in een zeer korte tijd toch altijd verzorgd, fris en zonder gekreukte kleding bij te lopen! 

onderkant steamer

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.