Hulpgids bij vragen

De hulpgids bij vragen

Wat ontzettend leuk dat je voor onze STEAM'R gekozen hebt. Wij zijn je enorm dankbaar en hopen dat je er nog jarenlang plezier van hebt. Wellicht heb je bij het eerste keer gebruiken van je nieuwe apparaat wat vragen die wij hieronder, hopelijk, voor je kunnen beantwoorden. 

1. Water druppelen/lekken

Het is ontzettend normaal dat er kleine druppeltjes uit de stomer op de kleding kunnen komen. In de meest satisfying stoomvideo's zie je dit niet vaak, omdat bedrijven er vaak voor kiezen dit niet te willen laten zien, maar echt iedere handstomer laat hier en daar een druppeltje water achter op textiel. Heel normaal dus en absoluut niet schadelijk. 

Wat echter absoluut niet de bedoeling is, is dat de handstomer echt water lekt. Wanneer je STEAM'R nou veel lekt, probeer de oorsprong van de lekkage te vinden. Komt het vanuit het strijkplaatje vandaag aan de bovenkant, of vanuit het watertankje? Waneer het water recht uit het waterreservoir komt, probeer dan even het zwarte 'lipje' wat dient als dopje van het waterreservoir wat harder dicht te drukken. Controleer ook even of het waterreservoir goed in de STEAM'R bevestigd is.  Er hoort geen groot gat of open ruimte tussen de watertank en de STEAM'R open te zijn en het hoort perfect te passen. Komt de lekkage ergens anders vandaan dan de watertank? Neem alsjeblieft even contact op met onze klantenservice voor meer assistentie, wij denken met u mee!

2. Borrelende geluiden

Wanneer het apparaat opwarmt zal het misschien wat borrelende geluiden maken. Schrik hier niet van! Zie je handstomer als een krachtige waterkoker. Het water wordt in een zeer snelle tijd verwarmd tot +100graden celcius, zodat de stoom gegenereerd wordt.

3. Komt er geen stoom uit de STEAM'R?

De stomer hoort natuurlijk te stomen. Wanneer dit niet het geval is, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om vast te stellen waar het probleem ligt. Start met het controleren van de watertank. Allereerst kan je controleren of er genoeg water in het waterreservoir zit. Om een mooier design te realiseren hebben we ervoor gekozen om het waterreservoir (net als de rest van de stomer) mat zwart te maken. Dit maakt het wel lastiger om te bekijken hoeveel water er nog in het reservoir zit. Met het bijgeleverde mini-maatbekertje kan je het reservoir gemakkelijk vullen. Vervolgens kan je het watertankje er even uithalen en opnieuw in de stomer klikken/schuiven. Wanneer de watertank niet goed vast zit, en er een gat/vrije ruimte de ruimte en het waterreservoir en het apparaat zit, kan dit heel goed de oorzaak van het probleem zijn. Nog steeds geen stoom?

Is er iets mis met de stroomtoevoer? Controleer de stekker in het stopcontact of in de stekkerdoos. 

Heb je lang genoeg gewacht tot de STEAM'R opgewarmd is? 
Het duurt ongeveer 20 tot 25 seconden tot de stomer volledig opgewarmd is. Het oranje/gouden lampje verandert naar de kleur groen wanneer de stomer klaar is voor gebruik. Druk niet op de 'steam button' voordat je het oranje lichtje ziet overschakelen naar groen. 

Moet je het apparaat even ontkalken? Wanneer je er voor kiest om geen gedestilleerd water te gebruiken in de STEAM'R, maar water uit te kraan te gebruiken, kan het zijn dat je eens in de zoveel tijd je STEAM'R even moet ontkalken. Het ligt er vaak aan in welke regio je woont wat de kwaliteit van het water is wat uit de kraan komt. Het ene water is 'harder' dan het ander en bevat meer kalk. Net als bij een waterkoker is het zo eens in de zoveel tijd eens nodig te ontkalken. Gebruik bijvoorbeeld azijn om het apparaat te ontkalken. Wij raden het aan om gedestilleerd/gefilterd of osmose water te gebruiken om dit te voorkomen.

Nog steeds geen stoom? 
Wanneer er nog steeds geen stoom uit komt en het apparaat ook niet warm wordt, neem alsjeblieft even contact op met onze klantenservice voor meer assistentie. Wij helpen heel graag verder!

Vorige Post Volgende Post

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.

Last but not least: zorg beter voor de kleding die je al hebt!

Gebruik de juiste verzorgingsartikelen om je kleding te verzorgen. Stop je kleding niet onnodig in de wasmachine, maar haal er bijvoorbeeld eens een kledingstomer overheen om de stof op te frissen, of hang de stof buiten uit om te luchten. Gaat een stof pillen? Of zitten er pluizen op? Gebruik een textielborstel of pluizenverwijderaar om de stof nieuw leven in te blazen. Het hoeft zeker niet weggegooid te worden. Gebruik zachtaardig wasmiddel, zonder chemicaliën en schadelijke stoffen voor je kledingstuk. Zo gaat de stof veel langer mee!