Hoe gebruik je een kledingstomer van STEAMRS?

Wat geweldig dat je in aanraking gekomen bent met onze kledingstomer. Wij leren je hoe je je nieuwe travelsteamer zo goed en efficient mogelijk gebruikt om je kleding op te frissen en te ontkreuken. Hieronder lees je onze handige tips om de Luxe Handstomer van optimaal te gebruiken.

Hoe gebruik je de STEAMRS Kledingstomer? Een complete gids

Een kledingstomer, zoals de handstomer van STEAMRS, is een geweldig hulpmiddel voor het snel en efficiënt opfrissen van je kleding. Of je nu een delicate blouse wilt ontdoen van kreukels of een jurk op locatie wilt stomen, deze handstomer maakt het eenvoudig. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je de kledingstomer gebruikt, welke technieken je kunt toepassen voor het beste resultaat en waarom de STEAMRS handstomer ideaal is voor verschillende situaties.

Stappenplan: Hoe gebruik je de STEAMRS handstomer?

Volg dit eenvoudige stappenplan om het meeste uit je STEAMRS handstomer te halen:

  1. Verwijder het waterreservoir
    Begin met het losmaken van het waterreservoir van de handstomer. Dit is meestal eenvoudig te doen door het reservoir los te schuiven naar beneden toe. 

  2. Vul het reservoir met water
    Trek het doorzichtige lipje op het reservoir omhoog, en vul het reservoir met water. Gewoon kraanwater kan gebruikt worden, maar het is aan te raden om gedestilleerd water te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen. Het wisselen tussen kraan- en gedestilleerd water kan de levensduur van je stomer verlengen en zorgt ervoor dat de stoomkwaliteit hoog blijft.

  3. Laat het apparaat opwarmen
    Zodra het gevulde reservoir weer terug in de kledingstomer geschoven wordt, zet je de handstomer aan door de stekker in het stopcontact te steken. De opwarming duurt ongeveer 20 seconden. Je zult zien dat het lampje van het apparaat groen wordt zodra het klaar is voor gebruik. Dit betekent dat de stomer de juiste temperatuur heeft bereikt en je kunt beginnen.

  4. Stoom je kledingstuk
    Druk de stomer tegen de stof aan en houd de stoomknop ingedrukt om stoom te genereren. Voor het beste resultaat is het handig om met je vrije hand de stof strak te trekken terwijl je stoomt. Je kunt ook de speciale stoomhandschoen van STEAMRS gebruiken voor extra bescherming en grip. Het lampje spring tijdens het stomen door soms op oranje, en dan weer op groen. Dit indiceert dat het apparaat opnieuw stoom aan het genereren is. Onze tip: kijk hier niet te veel naar, en stoom gewoon door als het lampje heel vaak op oranje springt.

  5. Experimenteer met stoomrichtingen
    Probeer verschillende technieken: stoom zowel horizontaal als verticaal, afhankelijk van het kledingstuk of het oppervlak. Een handige tip: stoom kleding ook eens van binnenuit. Dit kan helpen om hardnekkige kreukels nog sneller te verwijderen.

  6. Vul het waterreservoir bij na 7-10 minuten
    Met een volledig gevuld reservoir kun je ongeveer 7 tot 10 minuten stomen. Daarna is het tijd om het reservoir opnieuw te vullen voor langer gebruik. Je hoort en merkt het meteen aan de stomer wanneer het reservoir op is en bijgevuld moet worden.

Een reactie achterlaten

Let op: alle opmerkingen worden gecontroleerd voor ze gepost worden.

Gebruik van een kledingstomer

Use a garment steamer to de-wrinkle your beloved clothes