Minder wassen en meer stomen!
Het wordt aangeraden zo min mogelijk te wassen
De duurzame modeontwerpster Stella McCartney vertelde in een interview met 'de Observer' dat ze haar pakken nooit wast of naar de stomerij brengt, en voegde daar zelfs aan toe dat je zo min mogelijk moet wassen. Het gebeurd zó vaak dat we onze kledingstukken aan het einde van de dag in de wasmand gooien, terwijl ze eigenlijk helemaal niet vies zijn. Helaas niet echt een duurzame gewoonte... En ook nog eens heel tijdrovend om hierna verschillende wasjes en de volle strijkmand weg te moeten werken.
Uit onderzoek blijkt dat veel wassen de levensduur van je textielproducten verkort. Dat heeft alles te maken met zeep, warmte, het rondslingeren in de trommel en het contact met andere kleding. De vezels van stoffen worden aangetast, en stoffen worden dunner en gaan pillen, kleuren vervagen en kleren verliezen hun vorm.
Maar waarom denken we dan allemaal dat dit wel nodig is? Het antwoord is simpel: Slimme marketing van wasmiddelfabrikanten. Mac Bishop, de founder van een kledingmerk waarvan je de kleding nauwelijks hoeft te wassen, maakte het mee toen hij voor het marketingteam van Unilever werkte: “De enige manier om een wasmiddelmerk te laten groeien is door mensen te laten denken dat ze heel veel moeten wassen.”
Vaak strijken is ook nog eens erg slecht voor je textielproducten. Vezels worden als het ware geplet en in combinatie met de goeiendhete strijkplaat veroorzaakt dit sneller slijtage. Je geeft je meest geliefde stoffen het lange leven wat ze verdienen door goed voor ze te zorgen. Zo weinig mogelijk wassen en strijken voorkomt slijtage en kleurvervaging. Geniet extra lang van je mooiste kledingstukken, beddengoed, tafelkleden, sierkussens etc.
Gebruik een handstomer
Wij hebben het lang geleden al afgeleerd om onnodige wasjes te draaien en onnodig tijd te verspillen aan strijktaken. De STEAM'R is de ultieme uitvinding voor ons. Het speciaal ontworpen patroon op het metalen plaatje van de STEAM'R, in combinatie met de warme stoom zorgen ervoor dat de vezels van het textiel worden 'gelift' en niet worden aangetast. Dit proces is vergelijkbaar aan het natuurlijke droogproces aan de (buiten)lucht. Zoals je je voor kan stellen is dit veel minder hard (dan bijvoorbeeld het gebruik van een heet, plettend, strijkijzer) voor de vezels van delicate stoffen. Het gebruik van een handstomer is ook nog eens super snel! Geloof ons, het is echt een uitkomst voor je drukke leven om er in een zeer korte tijd toch altijd verzorgd, fris en zonder gekreukte kleding bij te lopen!